Skapa något fantastiskt du med. Bli en del av EFKAB.

Jobba hos oss Hur är det att jobba hos oss på EFKAB?

Energi Funktion Komfort, Skandinavien AB (EFKAB) startade 2011 med engagemanget och viljan att nå längre. Vi erbjuder kompetens och engagemang inom projektering, projekt-, bygg- och projekteringsledning, installationssamordning och provningsledare inom ventilation, el- och teleanläggningar, värme, sanitet, klimatisering samt styr- och övervakningssystem. Våra uppdrag omfattar i huvudsak om- och nybyggnationer med en stor variation på projektstorleken, allt ifrån stora köpcentrum till bostadsrättsföreningar.

Till skillnad från traditionella teknikkonsulttjänster där tiden är preliminär, omfattningen är generell och priset en budget har vi på EFKAB har tagit en position där tiden är definitiv, omfattningen definierad och priset fast. Leveransen är transparent, mätbar och enkel. Bättre totalekonomi och mätbart resultat.

Vi har en platt organisation med ordning och reda samt mycket frihet under ansvar.

Vår vision

Det självklara valet att anlita inom branschen och att arbeta hos. En plats öppet för alla, våra kunder ska kunna arbeta från våra kontor. Det mest socialt hållbara företaget på marknaden.

 

Connect

Varför jobba hos oss? "Hos oss finns inga begränsningar"

Arbetsplats och kultur

EFKAB består av engagerade medansvariga som alla tar små steg i rätt riktning. Vi strävar alltid efter att nå ett steg längre. Hos oss finns inga begränsningar! Det är din önskan om utveckling och ditt driv som styr din väg.

 • Att alla medansvariga ska få växa utan begränsning.
 • Att alla medansvariga ska tycka det är roligt att gå till jobbet.
 • Att alla medansvariga presterar mot företagets uppsatta mål.
 • Att alla medansvariga blir belönade för sin prestation.

Vi har det lite bättre...

Vi värdesätter våra anställda, bl.a. genom möjlighet till personlig utveckling internt genom kunskapsåterföring och externt genom utbildning och intressanta projekt. EFKAB skapar en trivsam miljö baserat på individuella behov och önskemål, vi uppmuntrar egna initiativ då det är viktigt att ha roligt tillsammans. Vi erbjuder goda anställningsvillkor, bra förmåner och har kollektivavtal. För oss är det viktigt att anställda har bra balans mellan privatliv och arbetsliv.

Vår VD Mikael berättar

30-åriga Mikael Lezdins utsågs till Årets Unga VD på Årets VD-galan tidigare i höst. Han driver som VD för Energi Funktion Komfort ett snabbväxande företag i en traditionell bransch. I podden lär han oss mer om det moderna ledarskap som präglar honom och EFK, hans tankar om ledarskap är något som är lätt att känna för – ett positivt och gott ledarskap som sätter människan i fokus. Äkta tillit och äkta acceptans är ledord för EFK.

Jobba hos oss Alla våra lediga tjänster

Senior Affärscontroller

HR & Affärsstöd / Ekonomi

Är du genuint intresserad av affären och vill vara med att påverka och driva utvecklingen av företaget framåt? Och vill du göra detta i ett företag med stark tillväxt? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi
Vi söker en senior affärscontroller som kommer att vara ett affärsstöd och föra dialog med ledning och regioner – både ur ett affärs- och finansiellt perspektiv. Du kommer själv att vara drivande, operativ och det är du som stöttar organisationen med relevanta beslutsunderlag och analyser.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl.a. att vara följande:

 • Aktivt medverka vid framtagande av affärsplan, verksamhets- och enhetsplaner, inklusive framtagande av indikatorer, måltal och aktiviteter
 • Leda arbetet med prognos, simulering och resultatuppföljning inklusive kommentarer samt framtagande av material till kvartalsvisa genomgångar
 • Leda arbetet med uppföljning av indikatorer och måltal
 • Uppföljning och analys av månatligt- och årligt resultat per affärsområde
 • Proaktivt arbeta med fördjupade analyser av affärsområdenas övergripande intäkts- och kostnadsmassa med utgångspunkt i bolagets och regionens strategi och mål samt aktivt arbeta med aktiviteter
 • Koordinera budgetarbetet
 • Utbilda och coacha verksamheten i affärsmässiga ekonomiska frågor
 • Delta vid implementering/utförande av företagets processer och strategier
 • Business Case vid förvärv
 • Granska och kvalitetssäkra redovisningen.
 • Delta och vid behov ansvara för redovisningen
 • Förstå och delta vid faktureringskontroll (ca 12-18/år)
 • Ansvara över lokal-, hyres-, försäkrings- & bilavtal

Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor och du kommer att bolla många affärs- och verksamhetsfrågor. Du rapporterar till VD och sitter i bolagets ledningsgrupp.  

Din profil
Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi. Du har minst 5 års erfarenhet av business controlling med en gedigen erfarenhet av affärsnära ekonomisk analys, resultatuppföljning samt budget- och prognosarbete gärna från en konsultverksamhet. Vi ser det som en stor fördel om du har varit delaktig i arbete med affärsplan och verksamhetsplanering. Vi ser också att du har erfarenhet av redovisning och legal rapportering. Dina system- och Excelkunskaper är mycket goda.

Du som person
Du är en analytisk person som har ett gediget affärsintresse och har förmågan att ställa rätt frågor för att driva arbetet framåt. Du är initiativrik, ansvarstagande och självgående. Förhållningssättet är kommunikativt och relationsskapande.  Det är utöver det viktigt att du har skinn på näsan, har lätt att skapa förtroende och trivs att både arbeta självständigt och i team. Då bolaget är under stark tillväxt så finns mycket goda karriärmöjligheter.

Ansökan
Du är välkommen med din ansökan innehållande CV eller LinkedIn länk. Intervjuer sker löpande skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Omfattning: Heltid/Tillsvidare

Lön: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm, inrikes resande kan förekomma

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta VD Maria Brynolf, 073-369 93 76.

Om EFKAB
Energi Funktion Komfort, Skandinavien AB (EFKAB) startade 2011 med engagemanget och viljan att nå längre. EFKAB är en rikstäckande teknikkonsult med fokus på projektering inom VVS och el. Våra uppdrag omfattar i huvudsak om- och nybyggnationer med en stor variation på projektstorleken, allt ifrån stora köpcentrum till bostadsrättsföreningar.

Vi värdesätter våra medansvariga, bl.a. genom möjlighet till personlig utveckling internt genom kunskapsåterföring och externt genom utbildning och intressanta projekt. EFKAB skapar en trivsam miljö baserat på individuella behov och önskemål. Vi uppmuntrar egna initiativ till utveckling såväl som gemensamma aktiviteter för trivsel. Hos oss är det viktigt att ha roligt tillsammans. Vi erbjuder goda anställningsvillkor, bra förmåner och vi har kollektivavtal. För oss är det viktigt att anställda har bra balans mellan privatliv och arbetsliv.

Våra kontor finns i Stockholm, Halmstad, Jönköping, Karlstad och Luleå.

Läs mer Ansök nu

Gruppchef inom VVS-projektering

Har du ett intresse för affär och människor och vill arbeta hos ett expansivt företag? Som Gruppchef inom VVS-projektering får du chansen att vara med att fortsätta bygga och utveckla verksamheten tillsammans med affärsområdeschefen och övriga medansvariga samt arbeta kundnära. Låter detta intressant? Då är tjänsten rätt för dig och vi önskar att du söker omgående!

Din kompetensprofil   
Vi söker dig som är en naturlig ledare och som drivs av att leda och utveckla människor. Du har ett relationsskapande och kommunikativt sätt, har lätt att skapa förtroende och få med dig människor. Din affärsmässiga sida är skarp, du har ett stort kundkontaktnät och du har ett genuint engagemang och har alltid en stor portion av kvalitetsmedvetenhet. Din förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift är mycket god. 

Vidare har du högskoleingenjörsexamen eller annan likvärdig utbildning med inriktning mot VVS och har arbetat minst 5 år i branschen som uppdragsansvarig inom projektering. Du är intresserad av teknik och att utveckla dina kunskaper inom området samtidigt som du bidrar med dina erfarenheter. Du som söker är en utåtriktad person som arbetar lika bra i grupp som självständigt. 

Arbetsuppgifter  
| Ansvara för att företagets mål bryts ner till delmål, planera för hur dessa ska genomföras i gruppen, kontinuerligt följa upp och utvärdera målen.
| Ansvara för gruppens ekonomiska resultat, budget, planering av tid och uppdrag med stöttning från AOC.
| Ansvara för planering och utförande av anbuds- och säljarbete tillsammans med övriga UA, gruppchefer och AOC.     
Utvecklingsansvar för de anställda i gruppen och en långsiktig planering av gruppens utformning. 
Ansvara för samtliga medansvariga och deras hälsa och utveckling. 
|  Stötta och utveckla medansvariga i olika roller med stöttning från AOC & HR.
|  Ansvara för kundrelationen tillsammans med övriga i gruppen med de kunder/konton som tillfaller affärsområdet.
|  Främja samarbete och gemensamma arbetssätt internt inom hela EFKAB. 
| Utöver chefsrollen, även medverka i uppdrag där du kan ingå som uppdragsledare, teknikansvarig, specialist eller mentor.
| Ansvara för att uppdragsansvariga följer rutiner för projektstyrning, lönsamhet och planering.
| Ansvara för gruppens gemensamma kommunikation med kunder i aktuella projekt. 

Om EFKAB Energi Funktion Komfort, Skandinavien AB (EFKAB) startade 2011 med engagemanget och viljan att nå längre. EFKAB är en rikstäckande teknikkonsult med fokus på projektering inom VVS och el. Våra uppdrag omfattar i huvudsak om- och nybyggnationer med en stor variation på projektstorleken, allt ifrån stora köpcentrum till bostadsrättsföreningar.

Vi värdesätter våra medansvariga, bl.a. genom möjlighet till personlig utveckling internt genom kunskapsåterföring och externt genom utbildning och intressanta projekt. EFKAB skapar en trivsam miljö baserat på individuella behov och önskemål. Vi uppmuntrar egna initiativ till utveckling såväl som gemensamma aktiviteter för trivsel. Hos oss är det viktigt att ha roligt tillsammans. Vi erbjuder goda anställningsvillkor, bra förmåner och vi har kollektivavtal. För oss är det viktigt att anställda har bra balans mellan privatliv och arbetsliv.

Våra kontor finns i Stockholm, Halmstad, Jönköping, Karlstad och Luleå.

Omfattning: Heltid/Tillsvidare 

Lön: Enligt överenskommelse 

Placeringsort: Stockholm, inrikes resande kan förekomma 

Ansökan: Du är välkommen med din ansökan innehållande CV eller LinkedIn länk. Intervjuer sker löpande skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Jessica Ringdahl, vVD 073-345 57 30 eller Tf Affärsområdeschef VVS/VD, Maria Brynolf, 073-369 93 76

Läs mer Ansök nu

VVS-Konstruktör

VVS & Energi

Har du ett intresse för VVS och vill arbeta hos ett expansivt företag? Som konstruktör inom VVS får du chansen att vara med att utveckla verksamheten, samt arbeta kundnära som expert inom ditt område. Låter det intressant? Då är tjänsten rätt för dig och vi önskar att du söker omgående! Vi söker en kreativ medarbetare med möjlighet att förstärka bolaget genom rollen som VVS-konstruktör. Du som söker är utbildad högskoleingenjör eller annan likvärdig utbildning. Du har minst tre års erfarenhet av projektering eller har arbetat som montör inom VVS. 

Meriterande för denna tjänst är erfarenhet från konsult- och/eller entreprenadverksamhet samt erfarenhet av bostadsprojektering och kommersiella fastigheter. 

Som person är du en prestigelös lagspelare som växer med ett stort eget ansvar. Viktigaste är att du har rätt inställning, vill fortsätta lära dig mer, kan ta initiativ och alltid sätter kunden i fokus. För att lyckas i rollen krävs också att du har ett ärligt engagemang i dina uppdrag och sporras av att ligga steget före. Vidare har du förmågan att se nya möjligheter för att skapa kostnadseffektiva och miljömedvetna lösningar åt våra kunder. Dessutom är du flexibel och en person som kan skapa goda relationer både internt och externt

 

Om EFKAB Energi Funktion Komfort, Skandinavien AB (EFKAB) startade 2011 med engagemanget och viljan att nå längre. EFKAB är en rikstäckande teknikkonsult med fokus på projektering inom VVS och el. Våra uppdrag omfattar i huvudsak om- och nybyggnationer med en stor variation på projektstorleken, allt ifrån stora köpcentrum till bostadsrättsföreningar.

Vi värdesätter våra medansvariga, bl.a. genom möjlighet till personlig utveckling internt genom kunskapsåterföring och externt genom utbildning och intressanta projekt. EFKAB skapar en trivsam miljö baserat på individuella behov och önskemål. Vi uppmuntrar egna initiativ till utveckling såväl som gemensamma aktiviteter för trivsel. Hos oss är det viktigt att ha roligt tillsammans. Vi erbjuder goda anställningsvillkor, bra förmåner och vi har kollektivavtal. För oss är det viktigt att anställda har bra balans mellan privatliv och arbetsliv.

Våra kontor finns i Stockholm, Halmstad, Jönköping, Karlstad och Luleå.

Omfattning: Heltid/Tillsvidare 

Lön: Enligt överenskommelse 

Placeringsort: Jönköping, inrikes resande kan förekomma 

Ansökan: Du är välkommen med din ansökan innehållande CV eller LinkedIn länk. Intervjuer sker löpande skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Jessica Ringdahl, vVD 073-345 57 30 eller Affärsområdeschef VVS, Thomas Wallster 073-423 41 93

 

Läs mer Ansök nu

Uppdragsansvarig Elprojektering

El & Ljusdesign

Har du ett intresse för affär och människor och vill arbeta hos ett expansivt företag? Som Uppdragsansvarig inom Elprojektering får du chansen att vara med att fortsätta bygga och utveckla verksamheten tillsammans med affärsområdeschefen, teamledare och övriga medansvariga samt arbeta kundnära som expert inom ditt område. Låter detta intressant? Då är tjänsten rätt för dig och vi önskar att du söker omgående!

Din kompetensprofil 
Vi söker dig som är strukturerad i ditt arbete med möjlighet att förstärka bolaget genom rollen som Uppdragsansvarig Elprojektering. Du har högskoleingenjörsexamen eller annan likvärdig utbildning med inriktning mot el och har arbetat minst 5 år i branschen som uppdragsansvarig inom projektering. Du är intresserad av ny teknik och att utveckla dina kunskaper inom området samtidigt som du bidrar med dina erfarenheter. Du som söker är en utåtriktad person som arbetar lika bra i grupp som självständigt. Du är kommunikativ och har lätt att knyta och behålla kontakter samt vara affärsmässig. Andra egenskaper som värdesätts är flexibilitet, engagemang och kvalitetsmedvetenhet. Din förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift är mycket god. 

Arbetsuppgifter:
Driva och/eller delta i avdelningens projekt.

Tillsammans med affärsområdeschefen aktivt driva och utveckla marknad och affär.

Leda, resursplanera och coacha medarbetare så att deras kompetenser bidrar till framgång i våra projekt och att gruppens mål nås.

Tillsammans med övriga affärsområden verka för att erbjuda våra kunder helhetslösningar inom tjänsteområdet.

Om EFKAB: 
Energi Funktion Komfort, Skandinavien AB (EFKAB) startade 2011 med engagemanget och viljan att nå längre. EFKAB är en rikstäckande teknikkonsult med fokus på projektering inom el och VVS. Våra uppdrag omfattar i huvudsak om- och nybyggnationer med en stor variation på projektstorleken, allt ifrån stora köpcentrum till bostadsrättsföreningar.

Till skillnad från traditionella teknikkonsulttjänster där tiden är preliminär, omfattningen är generell och priset en budget har vi på EFKAB har tagit en position där tiden är definitiv, omfattningen definierad och priset fast. Leveransen är transparent, mätbar och enkel. Bättre totalekonomi och mätbart resultat.

Vi har en platt organisation med ordning och reda samt mycket frihet under ansvar. Under 2016 blev vi utsedda till DI Gasell-företag och vår VD blev Årets unga VD. 2017, 2018 och 2019 blev vi utsedda till DI Gasell-företag igen. 2019 mottog vi det prestigefulla priset Mästargasell.

Vi värdesätter våra medansvariga, bl.a. genom möjlighet till personlig utveckling internt genom kunskapsåterföring och externt genom utbildning och intressanta projekt. EFKAB skapar en trivsam miljö baserat på individuella behov och önskemål. Vi uppmuntrar egna initiativ till utveckling såväl som gemensamma aktiviteter för trivsel. Hos oss är det viktigt att ha roligt tillsammans. Vi erbjuder goda anställningsvillkor, bra förmåner och vi har kollektivavtal. För oss är det viktigt att anställda har bra balans mellan privatliv och arbetsliv.

Våra kontor finns i Stockholm, Halmstad, Jönköping, Karlstad och Luleå.

Omfattning: Heltid/Tillsvidare 

Lön: Enligt överenskommelse 

Placeringsort: Jönköping, inrikes resande kan förekomma 

Ansökan: Du är välkommen med din ansökan innehållande CV eller LinkedIn länk. Intervjuer sker löpande skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Jessica Ringdahl, vVD 073-345 57 30 eller Henrik Andersson, Affärsområdeschef EL 073-324 59 25

Läs mer Ansök nu

Senior Uppdragsansvarig Elprojektering

El & Ljusdesign

Har du ett intresse för affär och människor och vill arbeta hos ett expansivt företag? Som Senior uppdragsansvarig inom Elprojektering får du chansen att vara med att fortsätta bygga och utveckla verksamheten tillsammans med affärsområdeschefen, teamledare och övriga medansvariga samt arbeta kundnära som expert inom ditt område. Låter detta intressant? Då är tjänsten rätt för dig och vi önskar att du söker omgående!

Din kompetensprofil 
Vi söker dig som är strukturerad i ditt arbete med möjlighet att förstärka bolaget genom rollen som Senior Uppdragsansvarig Elprojektering. Du har högskoleingenjörsexamen eller annan likvärdig utbildning med inriktning mot el och har arbetat minst 5 år i branschen som uppdragsansvarig inom projektering. Du är intresserad av ny teknik och att utveckla dina kunskaper inom området samtidigt som du bidrar med dina erfarenheter. Du som söker är en utåtriktad person som arbetar lika bra i grupp som självständigt. Du är kommunikativ och har lätt att knyta och behålla kontakter samt vara affärsmässig. Andra egenskaper som värdesätts är flexibilitet, engagemang och kvalitetsmedvetenhet. Din förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift är mycket god. 

Arbetsuppgifter
Tillsammans med affärsområdeschefen aktivt driva och utveckla marknad och affär.

Driva och/eller delta i avdelningens projekt

Leda, resursplanera och coacha medarbetare så att deras kompetenser bidrar till framgång i våra projekt och att gruppens mål nås.

Tillsammans med teamledare och affärsområdeschefen utveckla medansvarigas kompetens och engagemang.

Tillsammans med övriga affärsområden verka för att erbjuda våra kunder helhetslösningar inom tjänsteområdet.

Om EFKAB:
Energi Funktion Komfort, Skandinavien AB (EFKAB) startade 2011 med engagemanget och viljan att nå längre. EFKAB erbjuder kompetens och engagemang inom projekt-& byggledning, projektering, installationssamordning och provningsledning inom el- och teleanläggningar, ventilation, värme, sanitet, klimat samt styr- och övervakningssystem. Våra uppdrag omfattar i huvudsak om- och nybyggnationer med en stor variation på projektstorleken, allt ifrån stora köpcentrum till bostadsrättsföreningar.

Till skillnad från traditionella teknikkonsulttjänster där tiden är preliminär, omfattningen är generell och priset en budget har vi på EFKAB har tagit en position där tiden är definitiv, omfattningen definierad och priset fast. Leveransen är transparent, mätbar och enkel. Bättre totalekonomi och mätbart resultat.

Vi har en platt organisation med ordning och reda samt mycket frihet under ansvar. Under 2016 blev vi utsedda till DI Gasell-företag och vår VD blev Årets unga VD. 2017, 2018 och 2019 blev vi utsedda till DI Gasell-företag igen. 2019 mottog vi det prestigefulla priset Mästargasell.

Vi värdesätter våra medansvariga, bl.a. genom möjlighet till personlig utveckling internt genom kunskapsåterföring och externt genom utbildning och intressanta projekt. EFKAB skapar en trivsam miljö baserat på individuella behov och önskemål. Vi uppmuntrar egna initiativ till utveckling såväl som gemensamma aktiviteter för trivsel. Hos oss är det viktigt att ha roligt tillsammans. Vi erbjuder goda anställningsvillkor, bra förmåner och vi har kollektivavtal. För oss är det viktigt att anställda har bra balans mellan privatliv och arbetsliv.

Våra kontor finns i Stockholm, Halmstad, Jönköping, Karlstad och Luleå.

Omfattning: Heltid/Tillsvidare 

Lön: Enligt överenskommelse 

Placeringsort: Stockholm, inrikes resande kan förekomma 

Ansökan: Du är välkommen med din ansökan innehållande CV eller LinkedIn länk. Intervjuer sker löpande skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Jessica Ringdahl, vVD 073-345 57 30 eller Henrik Andersson, Affärsområdeschef EL 073-324 59 25

Läs mer Ansök nu

Spontanansökan

EFKAB är under stark tillväxt och vi söker nya medansvariga inom projektering, projektledning, installationssamordning och eftermarknad.

Vi består av engagerade medansvariga som alla tar små steg i rätt riktning. Vi strävar alltid efter att nå ett steg längre. Hos oss finns inga begränsningar! Det är din önskan om utveckling och ditt driv som styr din väg. 

| Att alla medansvariga ska få växa utan begränsning.
| Att alla medansvariga ska tycka det är roligt att gå till jobbet.
| Att alla medansvariga presterar mot företagets uppsatta mål.
| Att alla medansvariga blir belönade för sin prestation.

Energi Funktion Komfort, Skandinavien AB (EFKAB) startade 2011 och erbjuder kompetens och engagemang inom projektering, projektledning, installationssamordning och provningsledare inom ventilation, el- och teleanläggningar, värme, sanitet, klimatisering samt styr- och övervakningssystem. Våra uppdrag omfattar i huvudsak om- och nybyggnationer med en stor variation på projektstorleken, allt ifrån stora köpcentrum till bostadsrättsföreningar. 

Till skillnad från traditionella teknikkonsulttjänster där tiden är preliminär, omfattningen är generell och priset en budget har vi på EFKAB har tagit en position där tiden är definitiv, omfattningen definierad och priset fast. Leveransen är transparent, mätbar och enkel. Bättre totalekonomi och mätbart resultat.

Vi har en platt organisation med ordning och reda samt mycket frihet under ansvar. Under 2016 blev vi utsedda till DI Gasell-företag och vår VD blev Årets unga VD. 2017 blev vi utsedda till DI Gasell-företag igen.

Vi finns alltid i närhet till våra kunder och just nu innebär det kontor i Halmstad,  Jönköping, Karlstad, Luleå och Stockholm. 


Välkommen med din ansökan!

Läs mer Ansök nu

Upptäck mer Våra affärsområden

Jobbar du redan på EFKAB? Hitta din nästa kollega!

Var med i rekryteringen och hjälp till att hitta din nästa kollega! Anmäl dig här först.

@efkab.se