Idag tillträder Maria Brynolf som ny vd för teknikkonsultföretaget EFKAB. Maria kommer från AFRY, där hon varit affärsutvecklingschef inom AFRY projektledning. Maria, som är civilingenjör (väg och vatten) från KTH, har närmare 20 års erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen med befattningar som byggkonstruktör, projektingenjör samt projekt- och projekteringsledare inom bl.a. Skanska och WSP. Hon har också verkat i olika ledarroller som projektchef, kontorschef och avdelningschef för byggkonsulter och projektledare.

Energi Funktion Komfort, Skandinavien AB (EFKAB) grundades 2011. Företaget är verksamt som teknikkonsult och projektpartner inom installationstekniska system omfattande el & data, vvs och energi med kunder inom bygg, fastighet, industri och infrastruktur.

EFKABs huvudägare sedan 2019 är Broviken Gruppen, som investerar i nordiska kunskapsföretag i partnerskap med starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina bolag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

Per Granath, grundare av Broviken säger ”EFKAB är ett ungt företag som på kort tid etablerat sig som en innovativ och nytänkande teknikkonsult. Målsättningen är att bolaget ska växa och bredda sitt kunderbjudande för såväl publika som privata kunder. Med Maria som vd får vi en erfaren ledare med lång erfarenhet från komplexa projekt inom industri och fastighet såväl som kommunala anläggningar inom vård, skola och infrastruktur. Vi välkomnar Maria till EFKAB och till Broviken Gruppen.”

Maria Brynolf säger  ”Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda EFKAB på företagets fortsatta utvecklingsresa. Vi är en ung organisation med ambitiösa och drivna medarbetare. Jag hoppas kunna bidra med erfarenheter från större projekt och med lärdomar från de stora teknikkonsultföretag som jag verkat i under många år. Jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare vidareutveckla och växa företaget.”

 

Frågor besvaras av:

Sven-Eric Zachrisson, styrelsen ordförande
sven-eric.zachrisson@efkab.se
070-634 63 36

Maria Brynolf, tillträdande vd
maria.brynolf@efkab.se
073-369 93 76